Wij bereiden de kinderen voor op de digitaliserende wereld.

ICT

Wij vinden dat de leerlingen zich in de toekomst moeten kunnen redden in een sterk digitaliserende wereld. Digitale geletterdheid krijgt daarom bij ons een vaste plek in het onderwijs. Hieronder verstaan wij het vermogen om digitale informatie en communicatie verstandig te gebruiken en de gevolgen daarvan kritisch te beoordelen.

De leerlingen werken dagelijks met een laptop. Na de instructie van de leerkracht verwerken ze de stof digitaal, waardoor ze meteen feedback kunnen krijgen op hun gemaakte werk. Ook is er de mogelijkheid dat zij digitaal de instructie nog even kunnen terugkijken. De kinderen krijgen verschillende verwerkingsopdrachten waarbij de informatie moeten zoeken en analyseren zodat hun informatievaardigheden versterkt worden. In leerjaar 1 en 2 werken de kinderen met een IPad om zo gewend te raken aan het werken met een digitaal leermiddel.

Mediawijsheid krijgt een steeds grotere rol binnen ons onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat je slim en verantwoord om kan gaan met online en offline media. Regelmatig gaan we met de kinderen in gesprek en aan het werk om ze te leren hoe ze hun digitale gezonde verstand kunnen gebruiken.

In de digitale Iagenda kunnen de kinderen en u het huiswerk bekijken.