Anne Frank

Welkom bij basisgroep Anne Frank!

Wij zijn een gezellige groep van 25 kinderen en we zitten in leerjaar 6, 7 en 8.

De dag beginnen we altijd samen. We gaan dan lezen en de juf kan dan met een groepje kinderen lezen. Op dinsdag mogen we zelf kiezen op welke plek we willen lezen, dat ziet er soms wel grappig uit met liggende kinderen op de grond. Op vrijdag mogen we vaak ook nog tekenen na het lezen. Gedurende de dag hebben we onze lessen bij de verschillende leerkrachten. Op ons rooster staat precies wat we hebben en in welk lokaal.

Tijdens de pauze eten we weer samen in onze klas.

Natuurlijk doen we nog veel meer samen met onze basisgroep. In het begin van het schooljaar  hebben we elkaar goed leren kennen doordat we allemaal een ‘ik-spreekbeurt’ gehouden hebben. Hierna hebben we vertrouwensoefeningen gedaan en nu zijn we bezig met het bespreken van de sterke kanten van elkaar.

Onze juf heet juf Malinka. Wij werken in units. Ze vindt het erg leuk dat er met veel kleine groepen gewerkt wordt. Op deze manier hebben de leerkrachten meer tijd voor elk kind. Omdat  de leerkrachten allemaal hun eigen vak geven, kunnen ze zich zo meer in de stof verdiepen. Op donderdag hebben we meester Micha. Hij is tevens adjunct directeur van de school. Op de andere dagen werkt hij met leerjaar 8 samen met juf Josje en voert hij directietaken uit en houdt zich bezig met alle computerzaken in de school.

We werken allemaal met een laptop. Onze juf vindt dat erg leuk, want ze is dol op het werken met computers.

Groetjes van basisgroep Anne Frank!