Joke van Leeuwen

Welkom in de groep Joke van Leeuwen!

In onze groep zitten 26 kinderen. Wij zitten in leerjaar 4 of leerjaar 5. Daar merk je in de basisgroep niets van, want hier werken we altijd met elkaar. We zitten dus ook gemengd in de groepjes.

Elke ochtend starten we in de basisgroep. Als we binnenkomen, mogen we altijd eerste een kwartier lezen in ons zelf gekozen boek. De juf leest dan met wat kinderen die extra hulp nodig hebben.

Op maandag spreken we altijd het weekend door. We mogen dan aan elkaar vertellen wat voor leuke of minder leuke dingen er gebeurd zijn.  Verder spreekt de juf of meester dan met ons door wat er die dag allemaal gepland staat. Ons rooster hebben we allemaal zelf hoor, maar meer de bijzondere dingen of de weekdoelen waar we aan willen werken met de groep.

Aan het einde van de dag sluiten we weer af in de basisgroep. Ook dan praten we met elkaar en kijken we wat er allemaal goed ging en wat we de volgende dag wellicht net iets anders willen doen. Fijn om daar zelf in mee te kunnen denken. J

Wij hebben twee juffen. Op maandag, donderdag en vrijdag werkt juf Marieke met ons. Op dinsdag en woensdag hebben we juf Abbey-Jane.

In onze groep vinden wij een paar dingen heel belangrijk. We helpen elkaar graag. Iedereen mag met elkaar spelen, maar er is ook ruimte om aan te geven als je dat een keer niet wilt.  Er is best veel ruimte voor een lolletje en een grapje, maar we moeten daarna wel weer serieus aan de slag. We krijgen veel ruimte om zelfstandig te werken en keuzes te maken. Gelukkig helpen de leerkrachten ons als dat even niet zo goed loopt. Daardoor leren we bewust en ook snel.

Wij vinden het heel gezellig in onze basis groep.