Sjoerd Kuyper

Welkom in basisgroep Sjoerd Kuyper!

De basisgroep is vernoemd naar Sjoerd Kuyper omdat hij hele leuke boeken voor kinderen van onze leeftijd heeft geschreven. Zoals de Robin-serie, Het zakmes en De rode zwaan. Ook zijn er boeken van hem verfilmd en heeft hij televisieseries geschreven. Dankzij zijn werk leren we op een mooie manier om te gaan met dagelijkse, heel herkenbare gebeurtenissen.

De basisgroep Sjoerd Kuyper bestaat uit 22 hele leuke en gezellige kinderen uit de leerjaren 4 en 5 en twee juffen. We starten iedere ochtend in onze basisgroep met technisch lezen uit het methodeboek, eigen leesboek of op de computer. Sommige kinderen hebben extra begeleiding nodig. Zij lezen bij een van de juffen of een ouder. Ook luisteren we naar de godsdienstverhalen uit Kind Op Maandag. We eten, dansen, zingen en leren de omgangsregels in de basisgroep. Ook evalueren we de dag in de basisgroep.

Op donderdag en vrijdag hebben we gym. Op donderdag in onze instructiegroepen van meester Micha en op vrijdag in onze basisgroep van juf Mariska. Wij vinden gym altijd heel leuk en doen enthousiast mee. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen wij “gruit”. Meestal kennen we het en vinden we het lekker, soms moeten we voor ons onbekend fruit eten en dat vinden we dan best spannend. Toch zijn wij altijd zo stoer, dat we het proberen. Vaak komen we tot de ontdekking dat we het toch wel lekker vinden (of niet).

Op maandag t/m woensdag is juf Jacqueline onze basisgroep leerkracht en op donderdag en vrijdag juf Mariska. Samen proberen ze op een positieve manier de kinderen van unit 2 technisch lezen en spelling aan te leren.

Groetjes van de kinderen en juffen van

basisgroep Sjoerd Kuyper.