Met de OPA actie kunnen wij extra activiteiten organiseren.

OPA actie

De oud-papieractie

Dankzij de hulp van de OPA-rijders en –sjouwers wordt er ongeveer acht keer per jaar oud papier voor de school opgehaald in de wijk Seghwaert.

Aan de Slootdreef voor De Hofvijver kunt u op verschillende zaterdagen tijdens de Oud Papier Actie al uw kranten, tijdschriften en papier gebundeld of verpakt afgeven bij de container tussen 09:00 en 11:00 uur. Ook kunt u uw oude kleding en schoeisel inleveren (verpakt in plastic zakken). Wilt u er goed op letten dat er geen piepschuim of ander afval bij zit? Dit levert problemen op bij de verwerking van het oud papier.

Ook kunt u van 08:00 tot 10:00 uur het oud papier en/of kleding en schoeisel neerzetten bij de aanbiedplaatsen of langs de doorgaande straten. Wij komen dit tijdens onze rondrit door de wijk ophalen

Met de opbrengst worden vele activiteiten bekostigd en kunnen we nog meer leuke dingen doen op school zoals de boekenmarkt, Sinterklaas, kerstviering, disco, sportdag, schoolreisje en het lustrum. De oud-papieractie zorgt er onder andere voor dat het schoolreisje betaalbaar blijft.

Het is daarom ontzettend fijn als zoveel mogelijk mensen zich aanmelden om te helpen tijdens de acties. We maken er altijd een gezellige ochtend van! We zijn vooral op zoek naar vaste krachten, maar natuurlijk ook mensen die af en toe kunnen helpen.

Wilt u ook een steentje bijdragen? Dan kunt u zich opgeven bij Micha Jansen en/of Hans van Elburg via 079-331 54 81 of via opa@dehofvijver.unicoz.nl.

De O.P.A. acties in het jaar 2019-2020 zijn op:

  • 28 september 2019
  • 02 november 2019
  • 14 december 2019
  • 01 februari 2020
  • 21 maart 2020 (komt te vervallen)
  • 16 mei 2020 (komt te vervallen)
  • 04 juli 2020 (komt te vervallen)

Het afgelopen jaar is de oud-papierprijs sterk teruggelopen. Wij zijn dan ook helaas genoodzaakt om te stoppen met de oud-papieractie. Vanaf volgend schooljaar kunnen wij dus helaas geen oud-papier in de wijk meer ophalen. Bedankt voor alle jaren dat we samen met u het papier hebben verzameld en opgehaald!