Onderwijs

Mijn hart gaat sneller kloppen van het onderwijs. Ik streef ernaar dat onze leerlingen met een brede glimlach de school binnenlopen en dat zij zin hebben in de dag. Dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en zorg op maat krijgen, waarbij zij in een veilige omgeving kunnen groeien en bloeien. Van een huppelend kleutertje tot een prepuber in leerjaar 8, alle fases zijn mooi en waardevol. Mijn passie is salsadansen, ik word enorm blij van de muziek. Graag bevind ik mij op het water in een bootje of op een supboard. Daarnaast reis ik graag en heb ik interesse in verschillende culturen en tradities.

Hoe geweldig is het om de kinderen nieuwe digitale vaardigheden bij te brengen. Vaardigheden die hen helpen om zich goed voor te bereiden op de toekomst. Mijn affiniteit met ICT zet ik daar graag bij in! Mijn grootste hobby is vliegvissen. 1 keer per jaar ben ik dan ook met mijn vader in Slovenië te vinden.

Meester Micha
Adjunct directeur - ICT'er
micha.jansen@dehofvijver.unicoz.nl

Deze juf reist graag de wereld rond en deelt dat graag met de kinderen. In de basisgroep hangt een grote wereldkaart, waarop we regelmatig landen opzoeken. De juf leest ook heel graag voor het uit boek “In een land hier ver vandaan….”. De dingen die we daar horen koppelt de juf vaak aan de geschiedenisles, want daar is ze ook groot fan van! Vooral over de Tweede Wereldoorlog raken we met elkaar maar niet uitgepraat. Ik vind het heerlijk om de kinderen betekenisvol de wereld te laten ontdekken.

Ik vind het erg leuk om de lessen natuur & techniek te verzorgen in unit 3. Ik moet me soms inhouden om niet de hele les vol te praten. Vooral het volgen van de natuur om ons heen gedurende het jaar heeft mijn interesse. Wat verandert er, waarom verandert dit en hoe ziet dat eruit? Het is natuurlijk het leukst als de kinderen dit zelf kunnen ontdekken!

Juf Malinka
Leerkracht - iCoach
malinka.bolle@dehofvijver.unicoz.nl

Juf Marlou
Leerkracht
marlou.frugte@dehofvijver.unicoz.nl

Ik hou enorm van mijn werk! Rekenen, lezen, de creatieve vakken. Ik geef ze allemaal met veel plezier, maar geschiedenis is mijn absolute favoriet. Ik vind het geweldig om kinderen enthousiast te maken voor een vak met zo’n stoffig imago. Thuis ontspan ik door lekker met de hond te wandelen, te lezen, te schilderen of te schrijven. Ook ga ik graag uit eten met mijn man en vrienden.

Het jonge kind. Daar ligt mijn passie. Al meer dan twintig jaar werk ik met 4, 5, 6 en 7-jarigen. Een aantal jaren geleden heb ik mij verder verdiept in het jonge kind. Sindsdien kan ik mij: “Specialist het jonge kind” noemen. Het geven van verschillende vakken m.b.t. verschillende ontwikkelingsgebieden blijft mij motiveren. In mijn vrije tijd houd ik ervan om verschillende dingen te doen: sporten, wandelen, of met mijn gezin samen zijn.

Juf Mariëlle
Leerkracht
marielle.dorst@dehofvijver.unicoz.nl

Ik vind het fijn om als IB’er binnen de school bezig te zijn met de kinderen die net even wat extra’s nodig hebben. Mooi om dan samen met ouders en leerkrachten te zoeken naar wat aansluit bij het kind. Ook zet ik mij graag in om de onderwijskwaliteit nog verder te blijven ontwikkelen. Naast mijn werk op school kan ik heel blij worden van lezen en paardrijden. Dat doe ik dan ook graag!

Ik draag er zorg voor dat de facturen voor de school op tijd betaald worden, zodat de leerkrachten en leerlingen met hun materiaal aan de slag kunnen. De nieuwe leerlingen schrijf ik ook in. Verder ondersteun ik de directie met diverse administratieve taken. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te wandelen, fietsen, films kijken of te lezen. Ook vind ik het leuk om samen met mijn drie dochters gezellige dingen te doen.

Juf Irene
Administratief medewerkster
ireneheyer@dehofvijver.unicoz.nl

Werken met het jonge kind, daar ligt mijn hart. De openheid, het enthousiasme en onbevangenheid van deze kinderen is bijzonder om te zien. Om de kinderen uitdaging te bieden en de betrokkenheid te vergroten ben ik altijd op zoek naar inspirerende materialen. Door middel van spel leren jonge kinderen. Mijn garage staat inmiddels vol met dozen gevuld met materialen. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn tuin, het theater en creatief bezig zijn.

Ik geef al jaren met veel plezier les in de onderbouw. Ik hoop een veilige omgeving voor de kinderen te creeëren en ze op een positieve manier iets mee te geven voor de toekomst. Het is geweldig om de groei van de kinderen in een schooljaar te zien. Daarnaast zit ik sinds een aantal jaar in de medezeggenschapsraad. Ik vind het fijn om ook op die manier een steentje bij te dragen aan de school. In mijn vrije tijd lees ik graag en doe ik leuke dingen met mijn gezin.

Juf Marianne
Leerkracht
marianne.meesters@dehofvijver.unicoz.nl

Juf Maryam
Leraarondersteuner
maryam.hosseini@dehofvijver.unicoz.nl

Kinderen moeten plezier hebben in hun leven en zeker ook op school. Humor hoort ook zeker bij het lesgeven. Als ze lol en plezier hebben in hun werk, dan is dat vaak terug te zien in hun resultaten. Zelf vind ik geschiedenis erg interessant en vind ik het gaaf om de kinderen te vertellen over dingen van vroeger. Als ik niet voor de klas sta, vind ik het heerlijk om met mijn gezin bezig te zijn of voetbaltraining te geven aan het team van onze oudste zoon.

Meester Jos
Leerkracht
jos.timmermans@dehofvijver.unicoz.nl

Lesgeven is mijn grote passie. Sinds een paar jaar mag ik mijzelf Specialist Jonge Kind noemen. Ik vind het geweldig om kinderen te zien genieten van alles wat ze leren! Heerlijk is het om kinderen te begeleiden in het proces van het leren lezen. Lesgeven aan het jonge kind is iets moois. Iets wat ik heel graag doe. En als ik niet werk? Dan geniet ik van mijn 2 kinderen thuis. Mijn andere grote passie!

De woorden rekenen en tekenen lijken op elkaar, maar ook de vakken hebben raakvlakken. Van elke rekensom kun je een tekening maken. Zo zie je of iemand de som goed begrijpt. Dit is naast het automatiseren en cijferen één van de belangrijkste zaken van mijn rekenles. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, bak ik taarten en loop ik 10 km hard.

Juf Aletta
Leerkracht - rekenspecialist
aletta.vandersteege@dehofvijver.unicoz.nl

Kinderen verder te helpen op de weg naar de volwassenheid. Wat super fijn om daaraan mee te mogen werken. Ik geniet ervan om samen te mogen werken met kinderen. Binnen het werken in units geef ik verschillende vakken, daarbij richt ik mij vooral op taal en spelling. Ik houd ervan om de lessen te combineren met een beetje humor. Het moet vooral leuk zijn om naar school te gaan. Bovendien is dat een goed startpunt om dingen te onthouden. Verder houd ik erg van muziek en theater.

Dat ik juf wil worden, wist ik al vanaf mijn jeugd. Van nature ben ik creatief en leergierig. Verwondering bij de kinderen oproepen, ze te laten onderzoeken en ontdekken is mijn motivatie en uitdaging. Creatieve lessen zoals drama, muziek en beeldende vorming vind ik het leukst om te geven. Maar ook filosoferen met kinderen vind ik interessant en belangrijk. In mijn vrije tijd ben ik naast de tijd die ik besteed met mijn man en zonen veel bezig met dansen, naaien en breien van kleding, het ontdekken van muziek en probeer ik zoveel mogelijk tijd over te houden voor goede literatuur.

Ik geniet ervan om les te geven aan kinderen. Ze zijn puur en het mooiste vind ik om hun nieuwsgierigheid te prikkelen tijdens de lessen en samen op ontdekkingsreis gaan. Leren is ook ontdekken welk talent je hebt, wat je leuk vindt, wat je nog lastig vindt en wat je nodig hebt om tot leren te komen. Een goede sfeer vind ik belangrijk in de groep en zet mij hier volledig voor in om samen er een gezellige en leerzame tijd van te maken. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met de honden en sport ik graag: hardlopen, voetbal en naar de sportschool. In het weekend maak ik graag tijd voor de kinderen om leuke dingen te doen, zoals een bezoek aan een museum.

Juf Tessa
Leerkracht
tessa.rees@dehofvijver.unicoz.nl

beschrijving

Mees Kees
Conciërge

Juf Tessa
Leraarondersteuner
tessa.deboer@dehofvijver.unicoz.nl

Het werken met kinderen is altijd waar mijn passie heeft gelegen. De kinderen te zien groeien en ontwikkelen in hun eigen krachten en talenten is dan ook waar ik het voor doe. Met de nodige humor ervoor te zorgen dat de kinderen met een grote glimlach weer de school uit lopen. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en familie.

Juf Guyonne
Leraarondersteuner
guyonne.spoorendonk@dehofvijver.unicoz.nl

Als echte sportliefhebber wil ik mijn passie doorgeven. Ik wil kinderen helpen met hun motorische en cognitieve ontwikkeling door middel van beweging. Het streven is dat de kinderen de rest van hun leven blijven bewegen met activiteiten die ze leuk vinden. Zelf doe ik meerdere sporten, maar volleybal is mijn passie. Het tactische en technische aspect is wat mij er zo in aantrekt.

Meester Sven
Vakleerkracht Bewegingsonderwijs
sven.vanmierlo@dehofvijver.unicoz.nl

Kinderopvang

Kinderen laten mij verwonderen. Elke dag is weer een nieuw avontuur. De uitspraken van peuters geven mij een lach op mijn gezicht. Zij zijn zo puur en zichzelf. Met de oudere kinderen kan ik leuke gesprekken voeren. Soms leer ik zelfs van ze! De ouders geven mij waardering, dit geeft mij ook een fijn gevoel. Ik ben graag actief bezig met de kinderen, een boek lezen of een knutselwerk maken vind ik erg leuk om met ze te doen, daardoor laat de kinderen ontdekken en groeien. In mijn vrije tijd sport en dans ik graag!

Chorin
Pedagogisch medeweker kinderopvang 0-4 jaar

‘Jij bent toch de juf van de bso?’ Ja, dat klopt. Ik ben Sophia. Met veel plezier werk ik samen met mijn collega’s en de kinderen om van de bso tijd een vrolijke tijd te maken. Ik vind het tof om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Hoe ze tot handige oplossingen komen en wat ze zelf ontdekken. Spelen is leren, dus bieden we de ruimte en de activiteiten om dit lekker te doen. Hoeveel meter plakband zit er eigenlijk op 1 rolletje? En kan je een brug bouwen van papier? Verder ben ik gek op kinderboeken en houd ik van voorlezen. Ik ben moeder van twee jongens. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de tuin, de natuur of aan het geocachen. Pim Pam Pet is mijn lievelingsspel. Maar ook met Dobble ben ik snel. Speel je mee?

Sophia
Pedagogisch medeweker kinderopvang 0-4 jaar

Hallo, ik ben Wieke. Ik woon in de wijk Seghwaert, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Al bijna 10 jaar werk ik met plezier als pedagogisch medewerker, waarvan een aantal jaren bij Junis. Sinds augustus 2022 ben ik werkzaam bij de VSO en BSO op de Hofvijver. Wat ik zo mooi vind aan ons beroep is dat geen enkele werkdag hetzelfde is. Ik vind het speciaal dat wij de kinderen mogen helpen en ondersteunen bij hun eigen persoonlijke ontwikkeling. En tevens dat wij ze een veilige en gezellige omgeving kunnen én mogen bieden. Ik vind het ontzettend belangrijk dat de kinderen zich 'thuis' voelen bij ons op de BSO. Ik houd ontzettend veel van gezelligheid en ga graag een gesprekje aan. Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn met de kinderen en/of samen te ontdekken welk(e) talent(en) iemand bezit.

Wieke
Pedagogisch medeweker kinderopvang BSO

Ik word blij als ik de groepen binnen loop en zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers druk bezig zie om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren, in welke vorm dan ook. Het is fijn dat dit in een veilige omgeving binnen het IKC kan. Door onze nauwe samenwerking hebben wij ieder kind goed in beeld, waardoor zij kunnen groeien en bloeien. In mijn vrije tijd ga ik graag met vriendinnen de stad in of met mijn kinderen op pad. De zomermaanden zijn mijn favoriete maanden en ben ik met een boot of een sup op het water te vinden.

Mariëlle Hoekstra
Clustermanager Junis Kinderopvang

Externe medewerkers