Onderwijs

Mijn functie bestaat vooral uit het leidinggeven aan een geweldige groep leerkrachten. Daarbij zorg ik dat alle zaken voor het team “up to date” zijn, zodat zij uitdagend én passend onderwijs kunnen geven aan de aan ons toevertrouwde leerlingen. Hiernaast vertegenwoordig ik de school “naar buiten” en verzorg de contacten tussen de school, ouders/verzorgers, en andere organisaties. In mijn vrije tijd reis ik graag en maak ik video-verslagen van deze reizen.

Meester Hans
Directeur - leerkracht
hans.vanelburg@dehofvijver.unicoz.nl

Hoe geweldig is het om de kinderen nieuwe digitale vaardigheden bij te brengen. Vaardigheden die hen helpen om zich goed voor te bereiden op de toekomst. Mijn affiniteit met ICT zet ik daar graag bij in! Mijn grootste hobby is vliegvissen. 1 keer per jaar ben ik dan ook met mijn vader in Slovenië te vinden.

Meester Micha
Adjunct directeur - ICT'er
micha.jansen@dehofvijver.unicoz.nl

Deze juf reist graag de wereld rond en deelt dat graag met de kinderen. In de basisgroep hangt een grote wereldkaart, waarop we regelmatig landen opzoeken. De juf leest ook heel graag voor het uit boek “In een land hier ver vandaan….”. De dingen die we daar horen koppelt de juf vaak aan de geschiedenisles, want daar is ze ook groot fan van! Vooral over de Tweede Wereldoorlog raken we met elkaar maar niet uitgepraat. Ik vind het heerlijk om de kinderen betekenisvol de wereld te laten ontdekken.

Ik vind het erg leuk om de lessen natuur & techniek te verzorgen in unit 3. Ik moet me soms inhouden om niet de hele les vol te praten. Vooral het volgen van de natuur om ons heen gedurende het jaar heeft mijn interesse. Wat verandert er, waarom verandert dit en hoe ziet dat eruit? Het is natuurlijk het leukst als de kinderen dit zelf kunnen ontdekken!

Juf Malinka
Leerkracht - iCoach
malinka.bolle@dehofvijver.unicoz.nl

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich fijn en veilig voelen in de klas. Zo kunnen ze zichzelf zijn en dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. Verder help ik graag kinderen die extra begeleiding nodig hebben, in welke vorm dan ook. In mijn vrije tijd wandel ik, zing ik in een koor en ben ik graag creatief bezig (schilderen etc.)

Ik hou enorm van mijn werk! Rekenen, lezen, de creatieve vakken. Ik geef ze allemaal met veel plezier, maar geschiedenis is mijn absolute favoriet. Ik vind het geweldig om kinderen enthousiast te maken voor een vak met zo’n stoffig imago. Thuis ontspan ik door lekker met de hond te wandelen, te lezen, te schilderen of te schrijven. Ook ga ik graag uit eten met mijn man en vrienden.

Het jonge kind. Daar ligt mijn passie. Al meer dan twintig jaar werk ik met 4, 5, 6 en 7-jarigen. Een aantal jaren geleden heb ik mij verder verdiept in het jonge kind. Sindsdien kan ik mij: “Specialist het jonge kind” noemen. Het geven van verschillende vakken m.b.t. verschillende ontwikkelingsgebieden blijft mij motiveren. In mijn vrije tijd houd ik ervan om verschillende dingen te doen: sporten, wandelen, of met mijn gezin samen zijn.

Juf Mariëlle
Leerkracht
marielle.dorst@dehofvijver.unicoz.nl

Ik vind het fijn om als IB’er binnen de school bezig te zijn met de kinderen die net even wat extra’s nodig hebben. Mooi om dan samen met ouders en leerkrachten te zoeken naar wat aansluit bij het kind. Ook zet ik mij graag in om de onderwijskwaliteit nog verder te blijven ontwikkelen. Naast mijn werk op school kan ik heel blij worden van lezen en paardrijden. Dat doe ik dan ook graag!

Ik draag er zorg voor dat de facturen voor de school op tijd betaald worden, zodat de leerkrachten en leerlingen met hun materiaal aan de slag kunnen. De nieuwe leerlingen schrijf ik ook in. Verder ondersteun ik de directie met diverse administratieve taken. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te wandelen, fietsen, films kijken of te lezen. Ook vind ik het leuk om samen met mijn drie dochters gezellige dingen te doen.

Juf Irene
Administratief medewerkster
ireneheyer@dehofvijver.unicoz.nl

Werken met het jonge kind, daar ligt mijn hart. De openheid, het enthousiasme en onbevangenheid van deze kinderen is bijzonder om te zien. Om de kinderen uitdaging te bieden en de betrokkenheid te vergroten ben ik altijd op zoek naar inspirerende materialen. Door middel van spel leren jonge kinderen. Mijn garage staat inmiddels vol met dozen gevuld met materialen. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn tuin, het theater en creatief bezig zijn.

Ik geef al jaren met veel plezier les in de onderbouw. Ik hoop een veilige omgeving voor de kinderen te creeëren en ze op een positieve manier iets mee te geven voor de toekomst. Het is geweldig om de groei van de kinderen in een schooljaar te zien. Daarnaast zit ik sinds een aantal jaar in de medezeggenschapsraad. Ik vind het fijn om ook op die manier een steentje bij te dragen aan de school. In mijn vrije tijd lees ik graag en doe ik leuke dingen met mijn gezin.

Juf Marianne
Leerkracht
marianne.meesters@dehofvijver.unicoz.nl

beschrijving

Meester Jurgen
Onderwijsassistent

Juf Maryam
Onderwijsassistent

Kinderen moeten plezier hebben in hun leven en zeker ook op school. Humor hoort ook zeker bij het lesgeven. Als ze lol en plezier hebben in hun werk, dan is dat vaak terug te zien in hun resultaten. Zelf vind ik geschiedenis erg interessant en vind ik het gaaf om de kinderen te vertellen over dingen van vroeger. Als ik niet voor de klas sta, vind ik het heerlijk om met mijn gezin bezig te zijn of voetbaltraining te geven aan het team van onze oudste zoon.

Meester Jos
Leerkracht
jos.timmermans@dehofvijver.unicoz.nl

Lesgeven is mijn grote passie. Sinds een paar jaar mag ik mijzelf Specialist Jonge Kind noemen. Ik vind het geweldig om kinderen te zien genieten van alles wat ze leren! Heerlijk is het om kinderen te begeleiden in het proces van het leren lezen. Lesgeven aan het jonge kind is iets moois. Iets wat ik heel graag doe. En als ik niet werk? Dan geniet ik van mijn 2 kinderen thuis. Mijn andere grote passie!

De woorden rekenen en tekenen lijken op elkaar, maar ook de vakken hebben raakvlakken. Van elke rekensom kun je een tekening maken. Zo zie je of iemand de som goed begrijpt. Dit is naast het automatiseren en cijferen één van de belangrijkste zaken van mijn rekenles. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, bak ik taarten en loop ik 10 km hard.

Juf Aletta
Leerkracht - rekenspecialist
aletta.vandersteege@dehofvijver.unicoz.nl

Hoe mooi is het om te zien dat de kinderen gedurende een dag volop nieuwe ervaringen opdoen door te spelen, ontdekken en experimenteren. Die bedrijvigheid in combinatie met het enthousiasme zorgt ervoor dat elke dag voor mij bijzonder is. Ik geniet enorm van de natuur, maar een dagje shoppen met mijn dochters word ik ook heel blij!

Kinderen verder te helpen op de weg naar de volwassenheid. Wat super fijn om daaraan mee te mogen werken. Ik geniet ervan om samen te mogen werken met kinderen. Binnen het werken in units geef ik verschillende vakken, daarbij richt ik mij vooral op taal en spelling. Ik houd ervan om de lessen te combineren met een beetje humor. Het moet vooral leuk zijn om naar school te gaan. Bovendien is dat een goed startpunt om dingen te onthouden. Verder houd ik erg van muziek en theater.

Kinderopvang

Het mooiste aan ons werk vind ik dat kinderen nog zo onbevangen zijn, ze kunnen genieten van de kleinste dingen die voor ons zo gewoon zijn. Ik probeer hen te laten ontdekken en hen te laten groeien met activiteiten en spel, maar ook naar hen te luisteren en met hen te lachen. Ik hou van koken en bakken, wat ik ook graag op werk doe.

Sonja
Pedagogisch medeweker kinderopvang 0-4 jaar

Ik vind het werken met kinderen heel interessant!!!!! Het is mijn passie. Ik vind het geweldig om met kinderen te dansen, te zingen en te knutselen. Ik heb 3 jaar als pedagogisch medewerker bij de drie ballonnen kinderopvang gewerkt. Ik heb op alle groepen gewerkt zoals; verticale, peuters, baby groep en BSO. Maar ik ben gespecialiseerd om met baby's te werken. Ik heb een Egyptische afkomst. Mijn hobby's zijn zwemmen, koken en kleding maken.

Nashwa
Pedagogisch medeweker kinderopvang 0-4 jaar

Ik ben graag creatief bezig met de kinderen op regenachtige dagen, maar als het lekker weer is, ben ik buiten te vinden, waar kinderen kunnen rondrennen en spelen. Het is mooi om te zien wat kinderen al zelf kunnen als je ze daar de vrijheid in geeft. Thuis lees ik graag een goed boek, houd ik mij bezig met mijn verzameling of ga ik met mijn drie kinderen en man op stap, altijd met camera in hand.

Ophelia
Pedagogisch medeweker kinderopvang BSO

Ik werk met veel plezier op de bso van De Hofvijver. Ik vind het belangrijk dat de kinderen een plek hebben na school, waar zij zich thuis voelen. Die warme en veilige haven probeer ik te creëren door veel leuke activiteiten aan te bieden die hun ontwikkeling stimuleren en een luisterend oor te zijn wanneer zij dat nodig hebben. Ik werk naast de bso ook een dag in de week bij de kinderopvang, ook dit vind ik heel leuk omdat dit de basis is voor alle kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te koken, uit eten te gaan en te reizen.

Ava
Pedagogisch medeweker kinderopvang BSO

Ik zie de kinderen van nu echt als onze toekomst, mooi dat wij gezamenlijk een steentje kunnen bijdragen in de ontwikkeling van deze kinderen. Ik ben alweer ruim 11 jaar werkzaam bij de 'Drie Ballonnen', eerst als pedagogisch medewerker en nu als cluster coördinator. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn gezin en ontspan ik met een leuke serie.

Yvette van Loon
Cluster Coördinator

Externe medewerkers