Floddertje

Welkom in basisgroep Floddertje.

In onze basisgroep zitten kinderen uit leerjaar 1, 2 en 3. We starten de ochtend gezamenlijk in de kring als iedereen binnen is. We praten met elkaar en luisteren naar elkaar, we bespreken welke dag het is en vervolgens hebben we een activiteit in de kring tot 9.15 uur.
Daarna gaan we uiteen. De leerjaar 3 kinderen gaan in een ander lokaal taal, rekenen en schrijven doen. De kinderen van leerjaar 1-2 blijven in het lokaal. De leerjaar 1-2 kinderen van Pluk komen tijdens deze wissel ook bij ons. Gedurende de ochtend hebben we een werkles, spelen we buiten of gaan we naar de gym en zijn er allerlei kringactiviteiten.

Om twaalf uur gaan we allemaal weer terug naar onze basisgroep. We vertellen aan elkaar wat we gedaan hebben en gaan samen lunchen. In de middag hebben we een werkmoment waarin alle leerlingen op hun eigen niveau spelen of werken (binnen of buiten). We leren samenwerken, samenspelen en elkaar te helpen. Tijdens de middag hebben we ook een gezamenlijk kringmoment en hebben we bijvoorbeeld muziek, wereldoriëntatie of drama.

Juf Mariëlle is de maandag, donderdag en de vrijdag bij ons. Juf Anneke is op de dinsdag en woensdag in de groep “Floddertje”. Op de donderdag en vrijdag hebben we gym in de grote gymzaal. Op woensdag t/m vrijdag hoeven we geen tussendoortje van thuis mee te nemen. De kinderen krijgen gruit (groente of fruit) op school.

Groeten van Floddertje.